FS39 EWA

FS 39 Ewa er nå overtatt av Færdersnekkas Venner.

En stor takk til John og Helmer som reddet Ewa fra St. Hansbålet. Det arbeidet de har gjort er formidabelt, og vi gleder oss til å se Ewa på vannet sommeren 2022.

Her er litt om arbeidet som er gjort:

FS 39 EWA- Reparasjon 2019/20
EWA ble tatt av stormen KNUD høsten 2018, røsket løs fra brygga og seilte, uten rormann, rett i steinene på Bustein. Ble liggende der en stund til den ble berget av redningsselskapet og satt på land på Søndre Holme, Brøtsø.
Planen var å sende den på St.Hansbålet, men vi fikk avverget det i siste liten!
Skadene besto av innpresset skuteside med knekte bordganger, spant og reimer (tynne spant). Roret var røsket av, men deler av det ble gjennfunnet seinere. Stråkjøl var borte, kjølbolter hadde løsnet og det var dype ‘skrubbsår’ på kjøl og flere steder på skroget.
Reparasjonsarbeidene som ble utført av Helmer Amdahl og John Lotherington, startet høsten 2018 og fortsatte gjennom vinter, vår og sommer og ble ferdig i august 2020.

Dette bildet er fra den tiden Dag Augheim eide og seilte FS39.

Del:

Andre innlegg

VINTER 2022-2023

Vi har hatt en fantastisk fin regattasesong med langt flere snekker på startstreken enn tidligere år. Hele 14 stykker deltok i Jubileums- og sommerregattaen, og

VINTERLAGRING OG VERKSTED

Etter søknad til Færder Kommune har vi fått tildelt et areal for vinterlagring av snekkene på oversiden av fotballbanene på Tjøme. Arealet er ryddet og