FS39 EWA

FS 39 Ewa er nå overtatt av Færdersnekkas Venner.

En stor takk til John og Helmer som reddet Ewa fra St. Hansbålet. Det arbeidet de har gjort er formidabelt, og vi gleder oss til å se Ewa på vannet sommeren 2022.

Her er litt om arbeidet som er gjort:

FS 39 EWA- Reparasjon 2019/20
EWA ble tatt av stormen KNUD høsten 2018, røsket løs fra brygga og seilte, uten rormann, rett i steinene på Bustein. Ble liggende der en stund til den ble berget av redningsselskapet og satt på land på Søndre Holme, Brøtsø.
Planen var å sende den på St.Hansbålet, men vi fikk avverget det i siste liten!
Skadene besto av innpresset skuteside med knekte bordganger, spant og reimer (tynne spant). Roret var røsket av, men deler av det ble gjennfunnet seinere. Stråkjøl var borte, kjølbolter hadde løsnet og det var dype ‘skrubbsår’ på kjøl og flere steder på skroget.
Reparasjonsarbeidene som ble utført av Helmer Amdahl og John Lotherington, startet høsten 2018 og fortsatte gjennom vinter, vår og sommer og ble ferdig i august 2020.

Dette bildet er fra den tiden Dag Augheim eide og seilte FS39.

Del:

Andre innlegg

MEDLEMSKAP

  På menylisten øverst på siden kan du gå inn på «Bli medlem». Her ligger informasjon om betaling av medlemskap som for 2022 kun er

Årsmøtereferat 2021

  Årsmøte i Færdersnekkas Venner 2021 ble avholdt: Mandag 24. januar 2022 kl. 13:00. Riggerloftet, Kystkultursenteret Totalt 8 til stede hvor alle er stemmeberettiget.