FS39 EWA

FS 39 Ewa er nå overtatt av Færdersnekkas Venner.

En stor takk til John og Helmer som reddet Ewa fra St. Hansbålet. Det arbeidet de har gjort er formidabelt, og vi gleder oss til å se Ewa på vannet sommeren 2022.

Her er litt om arbeidet som er gjort:

FS 39 EWA- Reparasjon 2019/20
EWA ble tatt av stormen KNUD høsten 2018, røsket løs fra brygga og seilte, uten rormann, rett i steinene på Bustein. Ble liggende der en stund til den ble berget av redningsselskapet og satt på land på Søndre Holme, Brøtsø.
Planen var å sende den på St.Hansbålet, men vi fikk avverget det i siste liten!
Skadene besto av innpresset skuteside med knekte bordganger, spant og reimer (tynne spant). Roret var røsket av, men deler av det ble gjennfunnet seinere. Stråkjøl var borte, kjølbolter hadde løsnet og det var dype ‘skrubbsår’ på kjøl og flere steder på skroget.
Reparasjonsarbeidene som ble utført av Helmer Amdahl og John Lotherington, startet høsten 2018 og fortsatte gjennom vinter, vår og sommer og ble ferdig i august 2020.

Dette bildet er fra den tiden Dag Augheim eide og seilte FS39.

Del:

Andre innlegg

FS22 THURILL

Corie og Heidi har nå overdratt Thurill til Venneforeningen. Snekka har vært en kjær eiendel i familien Hansen gjennom mange år og har gitt masse

FS 24 Sandø

FS 24 ble gitt av Kjetil Dager og Leiv Blakstad til foreningen da de følte at de ikke har kapasitet til å ta vare på

FS 33 Peik

Solveig Torgersen Grinder har også gitt eierskapet videre til foreningen. Snekka har i mange år ligget tørt på deres låve på Gran på Hadeland. Solveig

Nyhet

Færdersnekkas Venner har fått kr. 75.000,- fra Sparebank 1, Nøtterøy-Tønsberg til å rehabilitere tre Færdersnekker. å