Minneord over Arnt Erik Holter

Det var et trist budskap å få at Arnt Erik Holter er gått bort. Våre tanker og medfølelse går til den nærmeste familien.

Da Venneforeningen ble startet i 2020 var Arnt Erik Holter en av de første som sa at dette er et tiltak han ønsket å bli med på. Han så at han, med sine kunnskaper om restaurering av Færdersnekker, ville tilføre foreningen store kunnskaper og være en ressurs i vårt arbeid. Dessverre kom sykdommen som gjorde trearbeider vanskelig, men hans kunnskaper har han villig delt med oss andre helt frem til det siste. Var det noe vi lurte på så hadde han alltid et godt svar. Når han kom på møter så forstod vi hans genuine interesse for trebåter og historier rundt disse. En god historieforteller.
Mange av våre flotte Færdersnekker er rundt 80 år og det sier seg selv at det derfor er et økende behov for reparasjoner og restaurering. Kvaliteten er likevel overraskende god og her må Arnt Erik Holter berømmes. I snart 25 har han gjort en fremragende jobb med å hjelpe snekkeeiere i nødvendige reperasjonsarbeider. Som trebåtetusisast har han håndlag med alle typer arbeider og han har gjort en fantastisk innsats for å hjelpe andre. Over 20 snekke eiere har blitt hjulpet. Meginprosjektet i regi av Færder Seilforening har også ligget hans hjerte nært. Han har holdt disse små seilbåtene som brukes av skolene på Tjøme i god stand. Som skolens prosjektansvarlig sier: Uansett problem så ble de av Holter alltid elegant fikset til avtalt tid.
Sammen med 4 venner har han bygd den vakre Færdersnekka FS 43 «Live». Et smykke som vant prisen som «Årets båt bygget i tradisjonell teknikk» under Risør Trebåtfestival i 2003.
Dette leder oss til en annen side av denne personen. Utover å være en dyktig seiler, både som rormann eller mannskap på »Live» så var han veldig trivelig fyr. På brygga både før og etter dagens seilas var han opptatt av at vi alle skal ha det bra. Hjelpsom dersom du hadde et problem eller han kom med en oppmuntrende og hyggelig kommentar. Å ble utnevnt til æredsmedlem under årsmøtet til Færder Seilforening i høst var derfor meget velfortjent. Han var kledelig beskjeden og ønsket ikke å stikke seg frem, men i Færdersnekkas historie vil han for alltid stå som en bauta.
Arnt Erik, hvil i fred!

Arne Huser
Leder Færdersnekkas Venner

Del:

Andre innlegg