FS 33 Peik

Solveig Torgersen Grinder har også gitt eierskapet videre til foreningen. Snekka har i mange år ligget tørt på deres låve på Gran på Hadeland. Solveig som har sine aner tilbake til stifteren av Færder Seilforening er spent på å se Peik på vannet igjen.

Stø kurs mot Sandøsund  

Lørdag 24. juli 2021 hadde Solveig en flott dag på sjøen sammen med andre som også synes Færdersnekkeseiling er gøy. Bilder fra FS 37 Tora

Bilder fra Peik på låven på Gran, Hadeland

  

Snart skal vi hente den og starte rehabilitering.

11 oktober drar Helmer, Gunn og Arne til Gran. I nydelig høstvær fikk vi all den hjelp vi trengte av Brede og Siri til å få Peik på hengeren. Særlig Siri (20 år)må berømmes. Hennes håndlag med traktoren var fantastisk. Glade og fornøyde med deilig Solveig kake innabords kjørte vi til Tjøme. Takk til Erik Holter som låner oss sin fine tilpassede henger.

Godt med hjelpemidler
Helmer inspiserer og er fornøyd
Fullastet og snart på vei til Tjøme

Nå venter vi på at Sjøbua på Kystkultursenteret blir klart. Vi har gjort avtale om å kunne han Peik der i en måned for å ta de verste reparasjonene. Skifte noen bortganger, remmer osv. John og Helmer har lovet å ta hovedansvaret. Tusen takk!

Kåre venter på signal om å kjøre Peik til Kystkultursenteret.
Det går ikke alltid etter planen. 14. februar ligger fortsatt Peik på Tjøme. Korona og arbeider ved Kystkultursenteret har utsatt arbeidene til høsten.
 
«Peik» får en hedersplass på Mågerø Museum.
Arnulf LÓrsa som eier og styrer Mågerø Marina har fått låne «Peik» til sin utstilling på Mågerø. Den får en sentral plass i utstillingen og det bygges en flott paviljong med tak. Foruten snekka blir det et monter med en kopi av i Færdersnekka lånt av Færder Seiliforening. Vi har lagd et flott infoskilt i metall som forteller Færdersnekkas historie og litt om Færdersnekkas Venner. Fra 2024 er utsillingen ferdig.
 

Del:

Andre innlegg