Prosjekt Synkefri – løsningen er funnet!

Oppfinner Geir E. Karlsen

                                            

Firmaet Antisink AS i Kristiansand hjalp oss med løsninger. 

Geir Edvard Karlsen har utviklet forskjellige produkter til å gjøre båter synkefrie. Fra større installasjoner til All in One produktet som passer som hånd i hanske for våre Færdersnekker.

I kassetten dere ser på bildet er det en oppblåsbar «pute», en gasspatron CO2 og en vannføler. Når vannføleren føler vann i 3 sekunder spretter dekselet av og ut folder det seg en avlang «pute, ca. 60 x 60 cm og 1,3 m lang. Disse har en effektiv løftekraft på 275 kg. I snekka monteres det 2 stk i høyde ca. 15-20 cm over tiljene. Dette er litt overkapasitet, men det sikrer også personer med dårlig bevegelighet om bord.

Færdersnekkene er ikke likt innredet. Geir Edvard Karlsen kom hele veien til Tjøme og vi har funnet gode plasseringer som fungerer i alle snekkene.

Totalt vil vi monterer i 5 snekker som alle skal brukes i samarbeidet med TAA, Tjøme arbeid- og aktivitetssenter. Sparebankstiftelsen Nøtterøy og Tønsberg har gitt oss en gave for å kunne gjennomføre prosjektet.

Det må nevnes at Tjøme Røde3 Kors har Antisink tilgjengelig til redning i sin hurtigbåt.

Vi håper å gjøre en fullskalatest ganske snart. Det skal bli spektakulært.

Del:

Andre innlegg

Minneord over Arnt Erik Holter

Det var et trist budskap å få at Arnt Erik Holter er gått bort. Våre tanker og medfølelse går til den nærmeste familien. Da Venneforeningen

Sparebankstiftelsen DnB

Denne hyggelige meldingen mottok vi 27. januar 2022: Gratulerer med tildeling fra Sparebankstiftelsen DNB, søknadsnr. 202312721285 Sparebankstiftelsen DNB har mottatt mange gode søknader. Vi har